Εξωτερικη Θερμομόνωση Biopanoply

Κόλλες Πλακιδίων

easy cover 

 

 

 

 


ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ


Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μια λίστα με τις συχνότερες ερωτήσεις που μας κάνουν οι πελάτες μας.

1. Τι είναι καλύτερα, να εφαρμόζεται η θερμομόνωση εσωτερικά ή εξωτερικά ;

Εξωτερικά, διότι εκμεταλλευόμαστε τη θερμοχωρητικότητα των δομικών στοιχείων και προστατεύουμε σαφώς καλύτερα το κέλυφος του κτιρίου από τις καιρικές καταπονήσεις.

2. Ποια είναι η διαφορά εξοικονόμησης ενέργειας μεταξύ διπλής τοιχοποιίας και της εξωτερικής θερμομόνωσης με φελιζόλ;

Περίπου 30% λόγω αποφυγής θερμογεφυρών που δημιουργούνται ανάμεσα στα τοιχώματα

3. Πόση ενέργεια μπορεί να εξοικονομήσει ένα αμόνωτο κτήριο βάζοντας εξωτερική θερμομόνωση;

Τουλάχιστον 60%, εξαρτάται όμως και από το πάχος του Θερμομονωτικού υλικού και την κλιματολογική ζώνη που βρίσκεται το κτήίριο. Διαβάστε σχετικά με αυτό το θέμα και στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης (www.ypan.gr).

4. Θα πρέπει να μπαίνει οδηγός έναρξης για την στερέωση των θερμομονωτικών πλακών από το έδαφος;

Όχι, δεν είναι απαραίτητος για την μηχανική υποστήριξη του συστήματος, βοηθάει όμως στο σωστό χτίσιμο των πλακών

5. Σε πιο ύψος θα πρέπει να τοποθετείται ο οδηγός στήριξης;

Ο οδηγός στήριξης δεν είναι υποχρεωτικός από το σύστημα μας. Σε περίπτωση που θέλετε να τον χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να τον τοποθετήσετε στα 40 εκατοστά από την αλφαδιά του δαπέδου

6. Σε τι πάχος πρέπει να εφαρμόσω το κονίαμα επικόλλησης FL 100 ST THERMOCOL μεταξύ του τοίχου και της θερμομονωτικής πλάκας; Τι πρέπει να κάνω εάν ο τοίχος μου είναι πολύ στραβός;

Το μέγιστο πάχος του κονιάματος επικόλλησης πρέπει να είναι μέχρι 1 εκατοστό, όπως ισχύει και για τις περισσότερες κόλλες. Σε περίπτωση που ο τοίχος στον οποίο θέλετε να εφαρμόσετε το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης BIO PANOPLY, θα πρέπει να προηγηθεί επιπέδωση του υποστρώματος με κάποιον σοβά, όπως ο σοβάς μας GS 100 ή αλλιώς να ακολουθήσει επιπέδωση με διαφορετικού πάχους πολυστερίνη, πράγμα το οποίο δεν συνιστάτε λόγου αυξημένης δυσκολίας

7. Πρέπει να τοποθετούνται βύσματα και στις γωνίες του κτηρίου ;

Κρίνεται απαραίτητο, λόγου του κίνδυνου αποκόλλησης πλακών από την αυξημένη ανεμοπίεση στις γωνίες των κτηρίων.

8. Πώς πρέπει να τοποθετήσω σωστά τα βύσματα;

Ανοίγουμε στην πολυστερίνη τρύπα βάθους 2 εκατοστών με ειδικό μεταλλικό Router (εξάρτημα για τρυπάνια). Μετέπειτα πατάμε το βύσμα γύρω γύρω με το χέρι μας ή με σφυρί & μετά χτυπάμε την καρφίδα με ένα μόνο χτύπημα. Κατόπιν κλείνουμε την τρύπα των 2 εκ. με τάπες (ροδέλες) πολυστερίνης.

9. Πόσο θα πρέπει να είναι το βάθος αγκύρωσης στο υπόστρωμα εφαρμογής θερμομόνωσης;

Περίπου 5-6cm μέσα στο υπόστρωμα.

10. Χρειάζεται αστάρωμα πριν την εφαρμογή του σοβά τελικής στρώσης BIO PLASTER;

- Συνιστάται να εφαρμόζεται κάτω από τον τελικό σοβά BIO PLASTER μια στρώση ασταριού BIO PRIMER, που είναι το ειδικό αστάρι για τον συγκεκριμένο σοβά και διατίθεται σε 8 επιλεγμένα χρώματα. Το BIO PRIMER είναι ιδανικό για να σταθεροποιηθεί το υπόστρωμα και να εξασφαλιστεί η ιδανική κάλυψη του τελικού χρώματος  Στην περίπτωση που το υπόστρωμα είναι πολύ λείο (γυψοσανίδα κλπ) συνίσταται η χρήση του ειδικού ασταριού MARMOCONTACT.
- Στην εφαρμογή του BIO PLASTER σαν τελική στρώση στο σύστημα θερμομόνωσης BIO PANOPLY δεν απαιτείτε το προηγούμενο αστάρωμα της επιφάνειας του κονιάματος επικόλλησης FL 100 ST THERMOCOL, εφόσον είναι φρέσκια και απαλλαγμένη από σκόνη και λύπη.